Visai neseniai gavau savo naująjį HTC ChaCha, tai yra pirmasis mano telefonas besisukantis ant Android Gingerbread 2.3.3 platformos. Telefone jau buvo įskiepyta Google Play / Android Market programėlė. Mane sudomino kokia paklausa vyrauja pasaulinėje programėlių rinkoje, taigi nusprendžiau paanalizuoti paieškos sistemą. Mane nustebino masiškas kaimynų iš užsienio susidomėjimas pažintinėmis (dating) programėlėmis. Šiame lauke tvirtai stovintys grandai, tokie kaip : MiuMeet, POF, OkCupid Dating, bei kiti. Kiekvienos iš šių kompanijų programėlių įdiegimai viršija 1,000,000 per mėnesį. Skaičiai šneka patys už save - kaimynai iš Europos, bei Amerikos tikrai išsiilgę santykių, bei naujų pažinčių, tačiau tai ne istorijos moralas. Tuo metu man kilo mintis : Ar šios masės nėra pervertintos? Ar šios programėlės yra vertos šių skaičių atsižvelgiant į įdėtą darbą ir idėją? Ar galėtų paprastas lietuvis studentas sukurti ką nors panašaus į tai ir įsitvirtinti šiame lauke su visais šiais pažintinių programėlių / svetainių vilkais? Taigi pabandžiau.
Darbas / Programėlės kūrimas: Išanalizavęs konkurentų programėlių pagrindą buvau nenustebintas - primityvus svetainės perkėlimas į .apk (application) failą. Kai kurie iš jų tiesiog perkelia lankytoją tiesiogiai į savo svetainę. Nieko įmantraus. Taigi ėmiausi savojo bandymo. Pasirinkau užsakovo pažinčių svetainę skirtą žmonėms iš Amerikos, Kanados, Australijos ir Naujosios Zelandijos (kitiems žmonėms ji nepasiekiama, tik šių valstybių gyventojams) ir sukūriau programėlę tokiu pačiu pagrindu. Sukūriau dizainą ikonai, baneriui ir pristatomąjį video. Viskas užtruko apie porą dienų.
Istorijos moralas. Įkėliau savąją programėlę į Google Play / Android Market parduotuvę. Mane domina rezultatas, ar įmanoma lietuviui įsitvirtinti tarp grandų su savo programėle.
Šios istorijos pabaigiai siūlau užmesti akį į mano sukurtą variantą. Primenu, jeigu norėtumėte išbandyti programėlę, deja jums to nepavyks, nebent esate Amerikoje, Kanadoje, Australijoje ar Naujojoje Zelandijoje, tačiau yra screenshot'ai kurių dėka, galite susidaryti pirminį įspūdį.
Man labai svarbus jūsų palaikymas, net jeigu ir negalite naudotis pačia programėle, tačiau būčiau labai dėkingas už paliktą teigiamą įvertinimą, 5 žvaigždutes ar gerą žodį.