Na ši tema yra paskelbti užuojautą Norvegijos valstybej. Pats šioje šalyje gyvenu, einu į mokyklą ir skiriu didelę užuojauta žmonėms kurie prarado artimuosius, ir tuos kurie buvo tuose įvikiuose Osle ir Ut¸ya.
Užuojauta
Aš vis naujinsiu šį post'ą ir rašysiu apie aukas, Anders'ona Behring'a Breivik'a, ir šiaip visas naujienas kurias pranešą per Norvegijos televiziją, bei laikraščius.
Šeštadienis
Kolkas rasta 85 akos Ut¸ya saloje, ir 7 aukos Osle. 4 žmonės vis dar ieškomi. (Iš TV2 (Norvegijos televizojos) kanalo) .
Teroristas Anders Behring Beivik, tiegia kad tai ką jis padarė yra baisu, bet tesinga. (Iš VG laikraščio)
Osle sprogusi bomba, turėjo apie 500kg sprogmeninių medžegų. (Iš VG laikraščio)
Šeštadienio paieškos baigėsi 23:00 (Lietuvos laiku), rytoj anksti ryte vėl prasidės 4 vis dar dingusių asmenų paieškos.
Sekmadienis
Pranešta kad kaltinamasis bus teisiamas pirmadienį Osle. (Iš VG laikraščio)
Šiandien 09:30 Lietuvos laiku, prasidėjo paieškos. Dar iki dabar nieko nerasta.
10:00 Lietuvos laiku, A. B. Breivik prisipažino tai įvykdes vienas, be bendrininko.
Rasta kltinamo "knyga", kurioje parašyta kaip jis tai planavo nuo A iki Z. Knyga yra 1500 psl. ir viename iš tų psl. jis rašo kaip jis pats galvoja, kas ju juo bus. Rašoma: "Aš esu tikras kad aš melsuosi Dievuj, kol aš sprogdinsiu miestą, su ginklais, ir kol aš darysiu tai mane vysis apie 100 ginkluotų pareigūnų, jie bandys mane sustabdyti arba nužudyti."
Aukų skaičius padidėjo, bei pradingusių. Saloje Ut¸ya: 86 (viena auka mirė nuo sužalojimu ligononėje) Osle: 7 Pradingusių: 5
Video kuriame nufilmuotas sprogimas. Garso nebuvo, sprogimo metu. Tik sirenos girdėjosi. Puslapis Norvegų kalba. (Iš VG laikraščio televizijos)
Dar viena filmuota medžega, kuri jau rodo Osla po sprogimo. Žmogus šaukė ar niekam nereik pagalbos, šneka norvegiškai, bet nemanau kad čia reikia daug suprast...
Pirmadienis
Šiandien 14:00, Lietuvos laiku bus teismas. Galiu pasakyt iškart kad jis bus nuteistas 21 metams, nes Norvegijoje istatymas neleidžia daugiau.
Policija SUMAŽINO aukų skaičių Ut¸ya saloje.
Taigi, dabartinis visų aukų skaičius 76, viena auka daugiau Osle, ir kažkodėl sumažintas aukų skaičius saloje.
Tikrai uzuojau, ypac kai i Norvegija keliauja nemazai lietuviu dirbti ar gyventi. Is kur atsiranda tokiu issigimeliu, kuriem uzkliuna zmones, kad reiktu sprogdint. Pati toki tik ir tereiktu sprogdint