turiu hp dv9700 nesiojama kompa ziurint filma vaizdas uzstrigo pradejo lakstyti raudoni bruksniai isjungiau ir ijungiau kompa bet jis tik rodo juoda ekrana ekranas apsisvietes bet nei biosu neismeta lenteles lemputes dega vintiletoriai sukasi bet nk nerodo bandziau monitoriu prijungt kita nerodo nk kas gali but? ir ankciau jam tai buvo bet po dienos pabandziau ijungt ir isijunge gal vaisdo plokste nuejo nes jau neisijunge tik juodas apsisvietes ekranas? kiek tavrkymas apytiksliai kainuotu?
mano puske turejo HP irgi tai ten kruva tu HP kompu yra blogos strukturos ir negali vedintis normaliai, zodziu kaista kai velniai tai jei jau 2 ar 3 kartus buvo ta vaizduske sudegusi kol uzkniso ir kita nusipirko, tai taisymas nebutu pigus bet as negaliu pasakyt nes as tai su rysiais susisaudau ko man reikia:D
na greiciausiai vaizdo plokste sugedus bus as irgi esu turejas HP Dv serijos laptopa tai galiu pasakyt tik tiek kad taisymas tikrai nepigus savaji esu vezes tvarkyt 4 kartus nes ten nuo karscio tiesiog atsilituoja detales...
Pas ką senesni laptopai - reguleriai išsiardykit bent minimaliai ir dulkes išsivalykit, nes dulkės temperatūrą stipriai kelia. Jei suėjus termopasta - pasikeiskit. Laptop'us esant sąlygoms laikykite ant šaltų paviršių, pvz stiklinio stalo. Naudojant kompiuterį kas kiek laiko pakeiskite jo vietą, pvz. nuo vieno stalo krašto į kitą, nes kompiuteris įkaitina stalą, ir vėliau stalas kaitina kompą, ir būna tik blogiau.
Realiai, tai jo neužkišt kaip ir nelabai gaunasi, nes padedi ant stalo - užkiši, padedi ant kelių - užkiši, ore gi jo nelaikysi + nevisi laptop'ai turi aušintuvus. Dulkes iš kompo išsivalius, tikrai temperatūra pamažės, nes dulkės praleidžia šilumą. Temos autoriui siūlyčiau išsiardyti laptopą, jį išsivalyti, pažiūrėti, galbūt plika akim matysis koks apdegimas (labiausiai tikėtina iš procesoriaus arba RAM), bandyti kompiuterį junkti prie tinklo be baterijos.
kaip suprast nelabai gaunasi? nebuves kompanijoj kur kasnors ziuri filma ir pameta laptopa ant sofos, lovos, kaldros, storos staltiesės, ar pagalvės. nevisi gali logiskai pastysi kai pagalvoji apie zmones:/ man irgi perkaistavo kompas(ne laptopas, o dežė) tai nujėmiau skarda ir po mėnesio katė primyžo ir bandė užkast braukydama per vaiždūške, tai teko ismokt chemini valyma pasidaryt, bet vaizdo plokste tai oksidavos ir korozija suėdė takelius:(