Sveiki. Taigi, šiais laikais, kai dauguma mūsų turi prieigą prie interneto vos ne 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, mes keičiame SMS'us alternatyviais būdais, kuriuos išvardinsiu žemiau. Mano būdai yra esminiai, yra jų ir daugiau, kuriuos jūs galite papildyti, kas be ko.
Bet, visų pirma, kodėl miršta SMS?
Na, pirmiausia todėl, kad technologijos juda į priekį. SMS ryšys naudojamas mobiliuoju radio ryšiu, kuris Lietuvoj populiariausias kaip 2G, dar naudojamas greitesnis 3G, ir taip pat, kątik Omnitel'yje pasirodęs spartusis 4G LTE, kuris vistiek neprilygsta alternatyviam bendravimo būdui - internetui. Per radio ryšį informacija patenka iš telefono į telefoną pakankamai greitai. Priklausant nuo žinutės apimties, atstumo ir telefono kokybės, vidutiniškai SMS žinutės perdavimas užtrunka apie 10-30 sekundžių. Internetu žemiau pateikti būdai sunaudoja vidutiniškai apie sekundę. Neblogai, ar ne? Taip pat jūs galite momentaliai pasidalinti nuotrauka, vaizdo įrašu, net savo dabar esančia vietove. Na, pakaks. Pradėkim nuo būdų.
Taigi, visiems žemiau esantiems būdams reikalingas internetas. Ar tai bus Wi-Fi, ar mobilusis internetas - visiškai nesvarbu.
1. iMessage
iMessage yra naudojamas tik tarp Apple įrenginių. Nepriimkit šios temos kaip TOP'o, iMessage nėra geriausia SMS'ų alternatyva, tačiau man labiausiai patinka tai, kad šis būdas yra ta pati programėlė, kaip ir SMS - ji yra jau integruota į bet kurį iOS arba OS X įrenginį ir jums nereikia nustatyti visiškai nieko - svarbi tiesiog prieiga prie interneto tiek iš jūsų, tiek iš gavėjo pusės.
Pliusai : • Veikia kartu su SMS. • Nereikia nieko nustatinėti. • Viskas aišku - dizainas minimalistiškas ir patogus. • Galimybė siųsti foto, video. Minusai : • Veikia tik su Apple įrenginiais. • Jeigu nėra interneto - siunčia kaip SMS. Nepatogu, jei tavo gavėjas užsienyje. • Ne kartą buvo palūžę serveriai. Kitais žodžiais, trūksta stabilumo. • Per mažas funkcionalumas, palyginus su konkurentais.
2. WhatsApp
WhatsApp yra populiariausia SMS alternatyva ir apskritai komunikacijos platforma mobiliajame įrenginyje. Šiuo metu WhatsApp priklauso "Facebook" bendrovei, gerai tai ar ne - sužinosime kiek vėliau, tačiau jos populiarumas yra ne iš kelmo spirtas.
Pliusai : • Greitas. • Stabilus. • Plačiai vartojamas. • Daug nustatymų, pvz atskiras skambėjimo tonas, fono paveiksliukas, statuso užrašas. • Galimybė siųsti foto, video, vietovę ir kontaktą. Minusai : • Nėra PC/Mac versijos. • Negalima tiesiai per WhatsApp skambinti.
3. Viber.
Šiuo metu mano naudojama alternatyva yra taip pat labai populiari. Tiesą sakant, yra tik viena priežastis, kodėl ši programėlė nėra tokia populiari kaip WhatsApp, ir, palyginus su jos privalumais - mano manymu, tai turėtų būti plačiausiai naudojamas variantas. Bet palikime subjektyvumą už nugaros ir pažvelkime į pliusus ir minusus.
Pliusai : • Greitas. • Patogus ir suprantamas. • Nesuspaudžia siunčiamų nuotraukų/vaizdo įrašų kokybės (arba, jei tai daro, tai nedaug, nes skirtumo įžvelgti nesugebėjau). • Yra skambučiai. Kokybė nebloga, tačiau dažnai girdimas aidas. • Yra praktiškai bet kokioje platformoje. Taip, taip, net seni "ale išmanieji" nokia su Symbian arba Bada OS turi taip pat Viber'io versiją! Taip pat ir PC/Mac palaikymas, kas yra mano "killing-feature". • Taip pat daug nustatymų, įskaitant fono paveiksliuko keitimą ir skambėjimo tono nustatymą. • Galimybė dalintis : Foto/Video, vietove, kontaktu, kažkokiu piešinuku, krūva lipdukų, kurie netgi turi savo atskirą "lipdukų parduotuvę", ten krūvos linksmų veidukų/memių/emocijų, dar ir atskiri smailai. Kalbant apie smailus, smagu, kad parašant ; ) (be tarpo), simbolis automatiškai paverčiamas į smailą. Konkurentuose to nėra. Minusai : • Keletą kartų buvo palūžęs ryšys, programėlė nesiuntė žinučių.
4. Hangouts.
Tai yra "Google" bendrovės sukurtas "messendžeris", kuris yra tikrai neblogas, teko jį naudoti pakankamai ilgai. Nexus įrenginiuose, jei neklystu, jis dar ir integruotas kartu su SMS.
Pliusai : • Mano manymu gražiausias "messendžerio" aplikacijos dizainas. Bent jau iOS sistemoje. • Puiki galima integracija su SMS Android įrenginiuose. Gaila, kad tik Android. • Vienintėlė tokio tipo programėlė su video skambučių funkcija. • Puiki integracija su kitomis platformomis bei google aplikacijomis. Tarkim, jei žmogus per Google+ arba Gmail jums parašo asmeninę žinutę, jūs ją gausite ir per Hangouts savo įrenginyje. • Mac/PC versija. Gaila, kad ne atskira, o tik kaip Chrome plėtinys. Minusai : • Ne kartą buvo palūžęs ryšys. • iOS versija atrodo gražiau, nei Android'o. Čia, mano nuomone, yra "Googliukų" didžiausias fail'as.
Tai vat, čia mano esminės nurodytos alternatyvos. Taip, yra FB Messenger, yra taip pat ir Skype, tačiau jos nėra visai to tipo, apie kuriuos aš čia parašiau. Visgi, mane domina būtent SMS alternatyvos su tais pačiais kontaktais jūsų telefone.
O ką naudojate jūs ir kodėl? Būtų įdomu padiskutuoti
Turiu tokį klausimą, galbūt žinai kokią programėlę, su kuria galėčiau pats iš pixelių piešti paveiksliukus ir siųsti juos paprastu sms būdu, tokiu, kuriuo sugebėdavo nokia 3310 telefonai? nes kol kas neradau nieko panašaus, o jeigu ir rasdavau, tai minusas būdavo tas, kad kitas žmogus privalėdavo tą pačią programą būt įsirašęs, kad matytų, ką jam siunčiu. O man reik tokios, kad suteiktų nokia 3310 galimybes (siųsti paveiksliukus savo pieštus bet kam )