Taigi šioje temoje aš aprašysiu savo asmeninę patirtį, tikiuosi jums ji bus naudinga, ir šiaip, manau kiekvienas iPhone ir net kitų iOS prietaisų savininkas turėtų žinoti tai, ką parašysiu žemiau.
Taigi, prasidėjo viskas nuo mano naujo iPhone 5, kurį parsitempiau iš Anglijos. Tai buvo vienas pirmųjų iPhone 5 visoje Lietuvoje, kadangi aš jį gavau dar prieš tai, kai jį gavo Omnitel salonas, na ir nesunku suprasti, jog mano iPhone buvo pirmosios partijos, kitaip sakant, pirmosios gamybos.
Viskas buvo gerai. Naujutėlis iPhone mane džiugino labai stipriai ir nesigailėjau išleistų pinigų. Tačiau po mėnesio ekspluatacijos aš pastebėjau, kad viršutinis mygtukas pradėjo strigti (ne visada veikia paspaudus). Ir kuo toliau - tuo rečiau tas mygtukas pradėjo veikti, kas mane tiesą sakant labai nervindavo.
Taigi, aš nuvežiau telefoną į taisyklą, MTTC. Pasakiau, kad telefonas garantinis ir jam galioja tarptautinė garantija. Jie paprašė faktūros, kurios neturėjau, ir pareiškė, kad be jos telefono garantiškai netaisys. Nu, kadangi nemačiau tuo metu jokios išeities, pasakiau, kad taisytų už pinigus.
Dabar kalbėsiu ganėtinai nemandagiai. Tie idiotai pralaikė mano telefoną suknistas 3 savaites tam, kad man paskambinę pasakytų "Jums reikia detalės, kurią gausime tik po mėnesio, tai ar jūs sutinkate taisyti?", aš jau pradėjau ant jų kelt balsą ir sakyt "Taisyt aš sutinku, bet man telefoną jūs atiduosit, kol negausit tos sumautos detalės", jie pareiškė "Tai mes jums duosim pakaitalą", aš jiems sakau "Kokį b... pakaitalą? Nereikia man pakaitalo ir jokio kito telefono." Nu žodžiu, ant jų paspaudęs aš gavau tai, ko norėjau. Tarp kitko, kai atgavau telefoną, mygtukas strigo tik kažkur 5 dienas. Po 5 dienų mygtukas išvis nustojo veikti. Mane tai siutino. Siutino todėl, kad nei aš telefone galėjau screenshot'ą padaryt, nei aš jį užrakint galėjau, t.y, aš padedu jį į kišenę, ir jis minutę laiko dar siurbia telefono bateriją, nes ekranas neužgęsta (ir taip, minutė laiko tai trumpiausias telefono laukimo laikas, kad jis užsirakintų).
Nuėjau aš į Apple.com paskaityt apie garantinius. Perskaičiau, kad apple officialūs servisai yra iDeal ir kažkoks ServisaICT, kadangi antojo nežinojau, tai nusprendžiau nueit į iDeal.
Nuėjęs į iDeal saloną, tikėjaus išgirst, jog, žinoma, man telefoną pataisys nemokamai. Pradėjau jiems aiškint mano problemą, ir jie man pasakė "M. K. Čiurlionio 19 Gatvė, ten yra iDeal serviso centras, atvežkite telefoną ten, ir sekančią dieną mes jį pakeisime į naują". Aš stovėjau išsižiojęs gal minutę. Ta prasme, Anglijoje pirktą telefoną jie lengviausiu būdu paima ir pakeičia nauju.
Tad, šiandien ryte, aš nuvežiau jį į tą iDeal serviso saloną, ir jau rytoj turėčiau gauti naujutėlį iPhone 5
Tai vat, mano mintis buvo tame, jog niekada gyvenime iPhone nesitaisykit MTTC salonuose. Ten išvis aptarnavimas apgailėtinas, aš iki šiol pykstu ant jų, kad tiek mano laiko ir nervų surijo
Na taip, su MTTC ne jūs pirmas problemų turit, kiti forumiečiai yra skundęsi. Bet kai aš savo penktuką buvau atidavęs (turbūt irgi pirmos partijos buvo) dėl skambinimo bėdų (negirdėdavau pašnekovo), jie gana maloniai priimė ir per 3 dienas pakeitė nauju. Tiesa, telefonas pirktas iš Omnitel. Ir, na, taip, MTTC nėra oficialūs Apple atstovai, tai jie kaip ir neturėtų užsiimti tarptautine garantija. Bet gerai, kad dalinatės patirtim. Kam nors gali praversti
Man su 4s jokių bėdų, kaip ir su 3Gs nor jam jau 2 metai yra. gal man tiesiog pasisekė.
Ezio
Gali būti, tačiau su pirmom iPhone ir šiaip kitų gamintojų partijom dažnai tas pats būna. Dabar iPhone 5 yra visiškai sveiki ir be brokų
Kalbant apie Manvio postą : Omnitel yra visiškai kitoks dalykas, jie į juos žiūri kitaip, nes MTTC ir yra omnitel, tik serviso pavadinimas toks dėl to.
:Dna manasis 4s ir jokiu bedu nekelia nors pirkau ne nauja o seip tai su tom garantijom taip ir buna as fotiko objektyva taip raganiau kazko strigdavo fokusavimas tai nunesiau objektyva aisku ne i mttc tai parsinesiau visa isardyta ir neveikianti visiskai,moralas tame kad pries nesant taisyt geriausia pasidomet apie tarprtautines garantijas kas jas atlieka ir kur,ar paskambinus ar parasius emaila atstovam.:D