Sveiki, na jau senokai esu su iPhone 5, pirkau iš iDeal'o prieš metus kažkur, viskas su juo dar tvarkoje, neteko nešti į taisyklą, o jei kokios smulkios problemėles tai susitvarkydavau pats, bet jų kaip sakant ir nebuvo na gerai pereikime prie temos. Broliui ieškau padevėto iPhone 5, skelbiu portale, žiūriu visai jie pigiai parsiduoda, tikslas nupirkti padorų iPhone 5 už ~900lt, žinau maža kaina, bet man nereikia jog būtų jis kaip naujas, svarbu funkciuonuotų, kad galėčiau skambinti, rašyti ir retkarčiais pažaisti, o pati telefono išvaizda galėtų būti šiek tiek įbrežimų, bet aišku nebūtų jų daug - stengsis paslėpti juos uždėdamas kokį nors rėmelį ar kokį nors kitą "š". Tad prašau jūsų pagalbos, man žiauriai reiktų iPhone padorų rasti naudojimui, aš žiūriu ir bijau imti, nes nežinia ko ten pridėta, skaitau forumą ir matau, jog padevėtuose gali būti visokių "Find my Phone" "iCloud" visokie, nu vienu žodžiu gal ką patartumėte kaip neapsigauti ir nenusipirkti pvz. kokios nors kiniškos kopijos? ir ką patartumėte prieš perkant telefoną patikrinti (IMEI KODAS KAIP SUPRANTU TURĖTŲ BŪTI UŽRAŠYTAS ANT DĖŽUTES JEI NEKLYSTU, NES PAS MANE JIS UŽRAŠYTAS) būtų labai malonu iš mano pusės dėkui už atsakymus
Pirk pilna komplekta, imei ant dezutes ir telefone turi sutapti, imei dar patikrink internete, isidek kortele pabandyk paskambint, patikrink kitas funkcijas, kaip pats metus laiko naudojantis, turetum pastebet jeigu kas blogai, aisku visada bus rizika perkant deveta. Dar gali pirkt kokios parduotuves prekiaujancios devetais, gausi 1-3men garantija, bet kainos nuo 1000lt.
Dar labai svarbu, kai apžiūrinėsi telefoną, užeik į Settings> iCloud> Find My iPhone ir žiūrėk, kad būtų išjungtas (taip pat geriau ir kad nebūtų joks iCloud akauntas prijungtas). Jei bus įjungtas, nusipirkęs tokį telefoną ir padaręs Restore (perrašęs softą ir atkūręs gamyklinius parametrus) negalėsi naudotis. Taip pat ir jei prašys kokio kodo ar slaptažodžio geriau nepirkt.
Galima patikrinti bet kuri. Ir be tokio didelio vargo. Apple išleido tool specialiai tikrinimui. Esmė tokia kad sakykim radai skelbimą gera ir susigundei, susisieki su pardavėju paprašai IMEI ir vuolia, tu jau matai uždėtas lock ar ne. Tau tereikia apsilankyti čia https://www.icloud.com/activationlock/
Linku pasinaudosiu Ezio, dėkui. Manvi, as kaip skambinuos tai visados prašau IMEI kodo, kad atsiūstų ir patikrinu jį per internetą, užsirašau 4 pirmus ir 4 paskutinius skaičius IMEI ir jei atvažiuojęs dėžutę patikrinu sutampa tai reiškia viskas tvarkoj.