Sveiki. Samsung, kaip ir kiekvienų metų pavasarį, pristato savo Galaxy S serijos flagmaną, kuris yra sėkmingiausias ir labiausiai geidžiamas kompanijos išmanusis. Lietuvoje šis telefonas atsirado visai neseniai, net neoficialiai prototipą galima buvo gauti vos parą prieš oficialius pardavimus, todėl šį telefoniuką teko pamaigyti vos 48 valandas. Užtektinai laiko ar ne, spręsti jums. Šiandien parašysiu savo Samsung Galaxy S5 apžvalgą.
2. Geležis.
Čia neturim nieko neįprasto. Snapdragon 801 procesorius su 2.5Ghz veikimo dažniu, 2GB ram, 2800mAh bateriją, kurią galime išsiimti, vieta MicroSIM ir MicroSD kortelėms. Krūvos sensorių. Apie juos vėliau. Viskas puiku, tačiau viskas nuspėjama.
3. Dizainas.
Žmonės dizainą išjuokė, lygino su įvairiais daiktais, tarkim, "auksinė" telefono spalva primena pleistrą. Ne viskas taip blogai, bent jau su kitomis spalvomis. Mano rankose pabuvo žydras telefono apipavidalinimas, ir jis gražus. Rankoj guli patogiai, nors aš, kaip pripratęs prie iPhone, manau, kad telefonas kiek didokas. Nenustebsiu, jeigu kitos kartos Galaxy S flagmanas bus pirmos kartos Note dydžio. Bent jau ekrano dydį turėtų pasisavinti. Na, pakaks apie tai. Telefonas rankoj guli maloniai, neslysta, "nesiurbia" pirštų antspaudų, kas man labai patiko, vienintėlis minusas yra tas, kad... Telefono dizainas (iš priekio bent jau) atrodo pigiai, Samsung turi pigių telefonų su panašiais dizainais. Norėtųsi jau kažko naujo, nes nuo 2012 metų Samsung savo Galaxy S telefonuose keičia tik apvalumus.
4. Ekranas.
Kaip ir pirmtake, penktos kartos flagmanas turi Full HD rezoliuciją, tačiau ppi rodiklis šiek tiek sumažėjo, nes ekranas padidėjo 0.1 colio. Tačiau plika akimi jūs to nepastebėsite. Ekranas iki šiol nuostabus, ir nuo S4 skirtumas jaučiasi. Saulėje jis yra labiau įžiūrimas, spalvos natūralesnės, o ir įskaitant tą faktą, kad juoda spalva visiškai nenaudoja baterijos, Samsung galima už tai pagirti. Ekranas puikus, gal ne geriausias rinkoj, bet prikibti net neturiu prie ko.
5. Programinė įranga.
Paskutinis Android šiuo metu, 4.4.2, su TouchWiz sąsaja, naujesnė, ir "plokštesnė". Dabar plokštumas tapo tendencija (Khem, khem, iOS7, khem, khem). Telefonas visiškai nelagina. Greičiu praktiškai lygus su mano iPhone 5s. Nežinau, kiek laiko bus tas nuostabumas, bet... Telefonas tikrai greitas.
6. Kamera.
Tai yra ta sritis, kur Samsung gali išriesti nosį. Gerame lauko apšvietime, telefonas fotografuoja kone geriausiai rinkoj. Su filmavimu tas pats. Ypač pradžiugino HDR filmavimas, kuris veikia taip, kaip turi veikt (mokykitės, Sony). Tačiau mano iPhone patalpose su vidutiniu ar blogu apšvietimu fotografuoja geriau. Galinė 16MP kamera yra puiki ir aš pasirinkčiau verčiau ją, negu tą, kuri dabar mano iPhone telefone, vien todėl, kad 90% mano nuotraukų yra padaromos būtent esant labai gerame apšvietime, bet skųstis ir savuoju negaliu. Yra 4K video filmavimas, kuris bent jau man kol kas yra beprasmis, daug nustatymų, kamera fokusuoja labai greitai, gal būt greičiausiai rinkoj, žodžiu, kamerai tvirtas 10. Priekinė kamera 2MP, paprasta, tačiau nėra bloga. "Selfiams" tikrai tinka.
7. Privalumai.
• Patogus rankoje, neslystantis ir nepaliekantis pirštų antspaudų dizainas. • Greitas. Tikrai greitas flagmanas. • Greitai ir kokybiškai fotografuojanti kamera. • Pirštų anspaudo nuskaitiklis (Aaaaaaaaaaaaapple!!!!), kurio principas man nepatogus, tačiau... Veikia, ir nuskaito neblogai. • Nuostabus 5.1 colio FullHD ekranas. • Šiame telefone jau yra instaliuotos programėlės, kurių bendra suma siekia virš 500€. Tačiau daugumos jūs nenaudosit. Bet čia juk privalumas, ar ne? • Baterija... Geresnė už pirmtako. • IP67 apsauga nuo dulkių ir vandens. Tik neapsigaukit. Telefonas nėra atsparus vandeniui, jis tiesiog atsparus lietuje, arba, jei išpilsit ant jo arbatos ar netyčia numesit į vonią, pilną vandens. Ilgame nardyme telefonas gali nuskęsti. • Ultra baterijos taupymo funkcija privalo būti pažymėta. Telefonas atjungia praktiškai visas funkcijas, žymiai sumažina spartą, tačiau turint 10% jūs galite išbūti su juo visą dieną. Ir taip, tai iš tikrųjų yra tiesa. • Kaip visada, galimybė išimti bateriją ir galimybė įsidėti MicroSD kortelę iki 128Gb negali nedžiuginti.
8. Trūkumai.
• Ilgai nesikeičiančios flagmano formos. • Pulso dažnio matuoklis, kuris nėra pulso dažnio matuoklis. Viską padaro blykstė, ką aš galiu taip pat padaryti savo iPhone ar kitame Android telefone su blykste. Nors viskas veikia tiksliai, man "vedžiojimas už ausų" yra kaip trūkumas. • Kamera, išlendanti už korpuso. Fu. • Plastikas. Kam trūkumas, kam ne. Asmeniškai man aliuminis geriau. • Nebuvo "wow" efekto. Daugelį "naujovių" nukopijavo naglai nuo kitų kompanijų, o savo inovacijų kaip ir nepristatė.
9. Baterija.
Kaip ir minėjau, išmaniajame puikuojasi 2800mAh talpos baterija. Nėra labai daug, norėtume 3000mAh, kaip LG G2, tačiau baterijos gyvenimo laikas yra geras. Sunkiai naudojant, visą dieną išlaikys. Jei ne, likus 5% "ultra power saving mode" ištemps dar vos ne pusę dienos. Tačiau man jo neprireikė. Visą laiką telefoną kankinau, ir nesugebėjau iškraut per dieną. Tačiau aš, kaip iPhone savininkas, daug programėlių nesiunčiau, kadangi dauguma jų tiesiog neegzistuoja "Play Store". Bet kokiu atveju, su baterija problemų neturėsit, nors HTC One M8 laiko ilgiau.
10. Išvados bei asmeninė nuomonė.
Telefonas man patiko. Ne tai, kad aš jį norėčiau turėti, kadangi man už iPhone 5s kol kas nieko geresnio nėra, bet nusipirkę S5, nemanau, kad pasigailėsite. Tikrai geras telefoniukas, daug labiau patiko nei S3 ar S4 po išleidimo. Ypač jei turėsite Gear 2 laikroduką prie savęs, tai tikrai bus puikus derinys. Išmanusis puikus, bet ne idealus. Duodu 9/10. Good job, laukiam Note 4, nustebinkit mus!
Su jumis kaip visada buvo iLT, Linksmų artėjančių Velykų!
Malačius, pasistengei parašyt apžvalgą, dabar susidariau išankstinę nuomonę apie šį telefoną mane tik vienas dalykas domina, tie procesoriaus skaičiukai, o kam jų tiek? negi neužtenka pilnaverčiam naudojimui dual core 1,2 ghz? ir mane dar kas domina, tai baterijos veikimo trukmė. Kadangi taip pat turiu samsung gaminį s2, ir jei procesorių paleidžiu visu pajėgumu, jis tiesiog kaista, o naujutėlė baterija išsenka per 20minučių.
Dabartiniai procesoriai (bent jau Qualcomm gamybos) turi dinaminį dažnį. Tai yra, neapkraunant jo, telefono pajėgumas išsilaikys silpnesniame dažnyje, o 2.5Ghz retai kada išsinaudos pilnai, bent jau šiandien. Ateityje, kai atsiras rimtesnės programėlės, manau tokio pajėgumo prireiks. Viską padaro optimizacija, Apple ir turi dual-core 1.3Ghz procesorių, tačiau nepamirškime, kad Android daugiau valgo energijos, kadangi jame yra widget'ai ir kitokios problemos...