Sveiki. Praeitų metų pradžioje HTC kompanija skendo, ir ją ištraukė, mano manymu, revoliucinis kompanijos modelis HTC One. Net man, pačiam kritiškiausiam telefonų maniakui, tas modelis labai patiko ir mano kišenėje pelnytai išbuvo pusmetį. Prieš Velykas aš gavau naują flagmano versiją, kurią dabar apžvelgsiu, tai - HTC One (M8).
Geležis.
HTC Flagmanas turi tokias pačias specifikacijas, kaip ir mano apžvelgtas Samsung Galaxy S5 (Jo apžvalgą galite paskaityti paspaudę čia http://mobai.lt/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?69672). Skiriasi tik kamera ir baterija. Apie jas papasakosiu žemiau.
Dizainas.
Šioje srityje HTC One flagmanas gali palaidoti praktiškai visus konkurentus, na, gal išskyrus iPhone, kurio dizaino elementai labai panašus. Korpusas padarytas ir vienalyčio metalo, o tiksliau aliuminio. Palyginus su pirmtaku, šį kartą telefonas padarytas iš net 90-ties procentų metalo (palyginus su 70-čia procentų pirmtake), dizainas išliko panašus, tačiau yra ir pokyčių. Kampai tapo ne kampais, nes jie suapvalėjo, aš iki šiol neapsisprendžiau, ar tai gerai, ar blogai, tačiau telefonas rankoje guli patogiau, tačiau flagmanas tapo labiau išpoliruotas, lyg nulakuotas, dėl to jis mažiau "kaupia" nešvarumų, kas yra gerai, tačiau tuo pačiu jis tapo ir slidesnis, todėl netyčia gali išslysti, nes visgi korpusas metalinis, reiškia, kad už plastiką jis sunkesnis. Bet visumoj, dizainas tiek už Samsungo S5, tiek už Sony Z2 geresnis, daug geresnis.
Ekranas.
Ekranas padidėjo, nuo 4.7" pirmtake iki 5" flagmane, kas yra tikrai gerai, tačiau... Korpusas nuo to padidėjo, ir valdymo mygtukai nuo šiol atsirado ekrane, o ne ant korpuso, kaip tai buvo anksčiau. Nors aš ir mėgstu mygtukus ekrane, mano nuomone, dabar ta HTC juosta priekyje, po ekranu, tapo visiškai nepakenčiama, ji trukdo, užima daug vietos, na žodžiu, fuj. Tačiau to reikia, kad sutalpinti dinamikus, o apie juos vėliau. Grįžkime prie ekranu. 5 colių Full HD ekranas yra superinis. Net nežinau, kurio ekranas geresnis, ar šio telefono, ar Galaxy S5, laikiau juos abu vieną prie kito, ir abu tiesiog fantastiški. Apžvalgos kampai puikūs, ryškumas puikus, spalvos reprezentacija tiksli. Žodžiu, aš nežinau kaip jūs, bet aš pradedu manyti, kad gal būt mes jau pasiekėme idealią ekrano kokybę?
Programinė įranga.
Išpakavę šį metalinį siaubūną jame rasite Android versiją 4.4.2 (KitKat). Viskas veikia greitai. HTC Sąsaja Sense įgavo 6 versiją, ir čia pagirsiu - daug gražiau už TouchWiz. Sense yra mano mėgstamiausia sąsaja, man asmeniškai net geresnė už standartinę Android'o. O svarbiausia - per beveik savaitę naudojimo, telefonas visiškai nelagino, visiškai neteikė jokių pretenzijų lėtesniam darbui, žaidimus "veža" maksimaliuose nustatymuose, daug kameros nustatymų, kurie negali nedžiuginti, ir svarbiausia, jie nelenda į akis, gražiai sau paslėpti ir neužstoja viso kameros vaizdo. Žodžiu, programinėje įrangoje 10 balų. Labai patinka.
Kamera.
Šioje vietoje net nusiimsiu kepurę. Tiesą sakant, noriu pradėti keiktis. Kamera yra tragiška. Ne, nepagalvokit, kad ji fotografuoja blogai, ar filmuoja blogai, tačiau, kaip flagmanui, palyginus su Z2, S5 ir 5s, ji yra blogesnė. Pasakysiu daugiau, kamera vietomis blogesnė net už pirmtako kamerą. Gale išliko 4MP "UltraPixel" technologiją turintis sensorius. Bla-bla-bla. Taip, tamsoj gal ir geriausiai fotografuoja, tačiau, tarkim, aš noriu nufotografuoti... Tarkim šunį, aš jį įsimetu į Instagram, kur kokybę jau padalina iš 2, tai, instagrame bus tik 2MP nuotrauka. Ji atrodys klaikiai. Aš taip tikėjaus, kad šiemet mes gausim 8MP kamerą... Ai, pakalbėsiu apie antrą kamerą, kuri net nėra antra kamera. Ji veikia tik programiškai, t.y, tarkim, nufotografavę tą patį šunį, antras planas bus išblyškęs, tai jūs galite rankiniu būdu (jau pačioje nuotraukoje) pakeisti fokusą. Samsung ir Nokia turi tokias funkcijas ir su viena kamera. Kam reikėjo dėt antrą? Žodžiu, aš gal esu per daug išlepintas, bet man atrodo, kad HTC į šitą flagmaną tokią megėjišką kamerą galėjo ir nedėti. Ir dar dvigubą plykstę nuo iPhone nukopijavo. Na, pagirsiu bent už priekinę kamerą, kuri yra 5MP (juokinga, ar ne?), ir fotografuoja kokybiškai, bei turi platų objektyvą.
Privalumai.
• Gražiausias Android išmanusis. • Patogus bei prestižinis telefonas. Tikrai turintis premium tipo išvaizdą. • Dinamikai. Jie dar kokybiškiau groja už pirmtaką. Jie nepakartojami. Aš juos myliu! Patys geriausi dinamikai išmaniajame šiuo metu, tikrai. • Labai greitas, bei visiškai nelagina. Net keista. • Nepakartojamas ekranas. • Puikiai suderinta programinė įranga bei sąsaja su telefono galimybėmis. • Kamera pasileidžia labai greitai. • YES!!! Slotas MicroSD kortelei! • Gestai, kurie atrakina telefoną, veikia visada. Daug geriau už LG G2, daug geriau už bet ką. Atrakinimo mygtukas reikalingas tik norint užrakinti telefoną, tarp kitko, jis buvo perkeltas iš kairės pusės iš dešinę, kad vis dar nepatogu tokiam dideliam išmaniajam, bet jau geriau, nei buvo. • Telefono viršus tapo labai gražiai išjuodintas, kad visiškai paslėpti IRDA sensorių, kuriuo galite valdyti savo elektroniką. • HTC programinės įrangos ypatumai, tokie kaip HTC Zoe, BlinkFeed ir kameros patobulinimai, kurie praverčia. • Labai, ir dar kartą kartoju, labai gerai laikanti baterija budėjimo rėžime. Plačiau žemiau. • Padidėjo ekranas. 5 coliai yra pats tas Android'ui • nanoSIM kortelės slotas, kad pereiti iš iPhone modelių jums būtų dar patogiau • Tiesą sakant... Tai tikrų tikriausias iPhone'as su Android operacine. Taip, toks jausmas ne man vienam. • Kogero geriausia priekinė kamera išmaniajame. • Jau minėjau dinamikus? Taip? Tai paminėsiu dar kartą. Ahhh...
Trūkumai.
• Telefonas padidėjo, dėl to jis šiek tiek nepatogesnis. • Neišimama baterija. • Telefonas iš vienalyčio korpuso, todėl jo remontas kainuos brangiau. • Galinė kamera. • Kadangi telefonas iš metalo, tai jis labiau šyla, bet per daug nekaista. • Neturi atsparumo vandeniui ir dulkėms. Am, na, šiais metais tai jau tapo trendu, todėl paminėt manau būtų logiška. • Naglas kopijavimas iš Apple. Tiek telefono spalvų, tiek blykstės. • Valdymo mygtukai ekrane yra atskiriami juoda juosta, kas yra nepatogu. Ne visur, bet daug kur. Tai užstoja dalį ekrano.
Baterija.
Baterija laiko gerai, labai gerai. Geriau už Galaxy S5, bet ne visada. Labai nudžiugino budėjimo rėžimas, jame telefonas praktiškai nenaudoja baterijos. Sakyčiau, čia yra vienas didžiausių One pasiekimų per metus, nes pernykštis One mane baterijos atžvilgiu labai nuvylė. O čia - viskas puiku, tik kad baterijos išsiimti negalite, na, o kitavertus, kam to reikia? Turit gerą bateriją - turėkit!
Išvados bei asmeninė nuomonė.
Telefonas man patiko. Aš jį rekomenduoju tiems, kurie per daug nesureikšmina kameros ir juos tenkina paprastas, pakankamai normaliai fotografuojantis objektyvas, bet ne flagmano kokybės, nes kita jame yra praktiškai idealu, rimtai. Aš gal net sau būčiau jį paėmęs, jei ne kamera. Jeigu jau padidėjusią telefono masę galima atleisti, tai kameros - niekaip. Metu šiam telefonui 7/10. Bravo, HTC, laukiam 8MP UltraPixel kameros 2015-aiais.